Γιάννης Παπαδάτος

Γιάννης Παπαδάτος - Επιστημονικός Υπεύθυνος

Νευρολόγος - Ψυχίατρος, Oμότιμος Καθηγητής Ψυχοφυσιολογίας και Ψυχικής Υγιεινής, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Γιάννης Παπαδάτος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως ερευνητής στο πανεπιστήμιο Vanderbilt των Η.Π.Α. με υποτροφία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Είναι Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής και Καθηγητής Ψυχοφυσιολογίας και Ψυχικής Υγιεινής Ε.Κ.Π.Α.. Διετέλεσε μέλος της διοικούσας επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου και επιστημονικός διευθυντής και πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, ιδρύοντας 40 νέες υπηρεσίες πανελλαδικά. Επίσης, υπήρξε μέλος της Συγκλήτου, πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος, διευθυντής του Κέντρου Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδικής Αγωγής του Π.Τ.Δ.Ε. του Ε.Κ.Π.Α.. Είναι επιστημονικός και ακαδημαϊκός υπεύθυνος του Προγράμματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία και έχει ιδρύσει 3 μονάδες Ψυχοθεραπείας στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα). Έχει τιμηθεί για την επιστημονική και πολιτική του δράση από το Ε.Κ.Π.Α.. Υπήρξε βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και μέλος της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών.

Είναι συγγραφέας οκτώ βιβλίων και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 200 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και συνέδρια. Προεδρεύει της επιστημονικής επιτροπής στα “Πανελλήνια Συνέδρια Επιστημών Εκπαίδευσης”. Υπήρξε κύριος επιβλέπων σε μεγάλο αριθμό διδακτορικών διατριβών στο πεδίο της ειδικής αγωγής: Δυσλεξία, ειδική μαθησιακή διαταραχή στα μαθηματικά, νευροψυχολογικές λειτουργίες του εγκεφάλου, ψυχικές διαταραχές, ΔΕΠ-Υ, αυτισμός, σχολικός εκφοβισμός, προγράμματα πρόληψης ναρκωτικών, εκπαίδευση χαρισματικών μαθητών κ.ά.

Υπήρξε κύριος επιβλέπων σε μεγάλο αριθμό διδακτορικών διατριβών στα πεδία της νευροψυχολογίας, της ψυχολογίας και ειδικής αγωγής.

Συγγραφικό Έργο

Οι Αιτήσεις Ξεκίνησαν!

Κάνετε την εγγραφή σας σήμερα και εξασφαλίστε:

  • Ένα δεύτερο μοριοδοτούμενο σεμινάριο εντελώς ΔΩΡΕΑΝ
  • Ειδικές τιμές, οικονομικές διευκολύνσεις και προνόμια