Έναρξη Εγγραφών για τα Προγράμματα Ετήσιας Εξειδίκευσης Ειδικής Αγωγής Ακαδημαϊκού έτους 2020 – 2021

new_logo

Τα προγράμματα ετήσιας εξειδίκευσης στην ειδική αγωγή λειτουργούν για 17ο  έτος και αποτελούν πρότυπα προγράμματα ετήσιας επιμόρφωσης τα οποία απευθύνονται σε:

  • Αναπληρωτές και αδιόριστους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να ενισχύσουν τις γνώσεις και δεξιότητες στο πεδίο της ειδικής αγωγής και να συγκεντρώσουν μόρια για το διορισμό τους.
  • Εν ενεργεία εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων.
  • Αποφοίτους ΑΕΙ – ΤΕΙ οι οποίοι επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του/της εκπαιδευτικού
  • Σε παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, κοινωνιολόγους και εν γένει απόφοιτους σχολών κοινωνικών επιστημών που θέλουν να εξειδικευθούν στο διεπιστημονικό πεδίο της Ειδικής Αγωγής.
  • Σε όσους επιθυμούν να επιμορφωθούν στην Ειδική Αγωγή.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με Επιστημονικό και Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο τον Ομότιμο καθηγητή Γιάννη Παπαδάτο προσφέρουν υψηλού βαθμού εξειδικευμένη εκπαίδευση και εφαρμοσμένη επαγγελματική κατάρτιση, πέραν των τυπικών απαιτήσεων των γνωστών σεμιναρίων 400 ωρών. Παρέχουν τις απαραίτητες θεωρητικές και εμπειρικές γνώσεις για την κατανόηση, διάγνωση αλλά και την ψυχοεκπαιδευτική αντιμετώπιση των μαθητών με Ε.Ε.Α.

Στα προγράμματα διδάσκουν υψηλού επιπέδου Καθηγητές Πανεπιστημίου και Ειδικοί Επιστήμονες με σημαντική διαδρομή στο επιστημονικό πεδίο της ειδικής αγωγής.

Όλα τα προγράμματα αναγνωρίζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις των ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 400 ωρών του Υπουργείου Παιδείας και ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ σύμφωνα με τον Ν. 4415/2016, ΦΕΚ. 159 Α/06.09.2016 με τον Ν. 61048/Ε2/2017, Φ.Ε.Κ. 1239 Β /2017 και με τον Ν. 4473 Τεύχος 1ο /30/5/2017, ΦΕΚ 78/2017, με τον Ν. 4589/2019, Τεύχος Β’ 1088//02.04.2019 και με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ υπ’ αριθμό 3ΕΑ/2019.

Τα προγράμματα παρέχουν τη δυνατότητα:

  • Δια ζώσης εκπαίδευση σε αίθουσες του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Εξ αποστάσεως εκπαίδευση (e-learning) σύγχρονης και ασύγχρονης, μέσω εκπαιδευτικής πλατφόρμας του Κέντρου Επιμόρφωσης και δια Βίου Μάθησης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Χορήγησης και εξάσκησης των σπουδαστών στα ανιχνευτικά εργαλεία αξιολόγησης μαθησιακών δυσκολιών και στην ανάλυση και εφαρμογή ψυχομετρικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται στα  ΚΕΣΥ και στα ιατροπαιδαγωγικά κέντρα.

Η παρακολούθηση όλων των προσφερόμενων προγραμμάτων οδηγεί στην απόκτηση ισότιμου πιστοποιητικού με την ίδια μοριοδότηση. Επίσης όλα τα προγράμματα διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης παρέχουν ένα μοναδικό πλεονέκτημα αφού εξειδικεύουν τους σπουδαστές/στριες στις κύριες ενότητες της ειδικής αγωγής, ενώ παράλληλα προσφέρουν τη δυνατότητα επιλογής διαφορετικού αντικειμένου εξειδίκευσης ανάλογα με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα του κάθε σπουδαστή/στριας (π.χ. Ειδική Αγωγή – Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, Ειδική Αγωγή – Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, Ειδική Αγωγή – Ψυχικές Διαταραχές και άλλα).

Για το Ακαδημαϊκό Έτος 2020 – 2021 προσφέρονται τα παρακάτω Εκπαιδευτικά Προγράμματα:

Α) Προγράμματα Δια Ζώσης Εκπαίδευση
Ειδική Αγωγή – Μαθησιακές Δυσκολίες
Ειδική Αγωγή – Εκπαίδευση Χαρισματικών Μαθητών
* Τα ανωτέρω προγράμματα έχουν τη δυνατότητα διεξαγωγής μαθημάτων και μέσω e-learning εάν κριθεί απαραίτητο π.χ λόγω κορωνοιού – covid 19.

Β) Προγράμματα Εξ Αποστάσεως (Σύγχρονο και Ασύγχρονο e – Learning)
Ειδική Αγωγή – Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, Ψυχοεκπαιδευτικές Παρεμβάσεις
Ειδική Αγωγή – Διαταραχή Ελλειμματικής προσοχής – Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ)
Ειδική Αγωγή – Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες. Αντιμετώπιση με την πολυαισθητηριακή μέθοδο
Ειδική Αγωγή – Ψυχικές Διαταραχές Παιδιών και Εφήβων
Ειδική Αγωγή – Εκπαίδευση Χαρισματικών Μαθητών
Ειδική Αγωγή – Μαθηματικά / Δυσαριθμησία: Αξιολόγηση και Εκπαιδευτικές Παρεμβάσεις
Ειδική Αγωγή – Προβλήματα Συμπεριφοράς από ουσίες εξάρτησης και εθισμό στο διαδίκτυο
Ειδική Αγωγή – Συμβουλευτική, Επαγγελματικός Προσανατολισμός ΑμεΑ (Συ.Ε.Π)
Ειδική Αγωγή – Σχολικός Εκφοβισμός / Θυματοποίηση

Νοιαστείτε το στα Social Media:

Οι Αιτήσεις Ξεκίνησαν!

Κάνετε την εγγραφή σας σήμερα και εξασφαλίστε:

  • Ένα δεύτερο μοριοδοτούμενο σεμινάριο εντελώς ΔΩΡΕΑΝ
  • Ειδικές τιμές, οικονομικές διευκολύνσεις και προνόμια