Βασικές Αρχές Ψυχοθεραπείας

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α διοργανώνει εξειδικευμένα μοριοδοτούμενα προγράμματα που αφορούν τις Βασικές αρχές Ψυχοθεραπείας.

Ο σημερινός πολιτισμός και οι αντιφάσεις της κοινωνικής ζωής δημιουργούν συχνά προσωπικά αδιέξοδα. Το άγχος, οι φοβίες, οι απογοητεύσεις ανατρέπουν την βιοψυχοκοινωνική ισορροπία του ατόμου προκαλώντας ψυχικά προβλήματα. Από την αρχαιότητα, πολύ πριν από την εμφάνιση του όρου ψυχοθεραπεία, στα τέλη του 19ου αιώνα, εφαρμόζονται ποικίλες πρακτικές ψυχολογικής βοήθειας. Η ψυχοθεραπεία μέσω του θεραπευτικού διαλόγου αναζητά τις γενεσιουργούς αιτίες. Επιδιώκοντας την αλλαγή των περιβαλλοντικών συνθηκών αλλά και την ενδυνάμωση της προσωπικότητας του ατόμου μπορεί να αντιμετωπίζει με επιτυχία, τις ψυχολογικές δυσκολίες. Ο θεραπευτής δεν είναι απαραίτητο να είναι ψυχίατρος ή κλινικός
ψυχολόγος, αλλά μπορεί να είναι κοινωνικός λειτουργός, νοσηλευτής, λογοθεραπευτής, εργασιοθεραπευτής, εκπαιδευτικός , εφόσον έχει αποκτήσει μια ικανοποιητική θεωρητική και πρακτική εμπειρία. Ως γνωστόν, ψυχοθεραπευτής – ψυχαναλυτής υπήρξε ο φιλόσοφος Κορνήλιος Καστοριάδης αλλά και ο ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος. Η γνώση των αρχών της ψυχοθεραπείας όμως είναι χρήσιμη και σε όλα τα άτομα τα οποία αναζητούν κατανόηση των βαθύτερων αιτίων των προσωπικών τους αναζητήσεων και προβλημάτων.

Προγράμματα Εξ Αποστάσεως:

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.